Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika. Przeglądając naszą stronę wyrażasz zgodę na ich używanie. Więcej »
zamknij

Strona główna | Kontakt

  Wydrukuj tę stronę

Sałatka z musli i truskawkami

Składniki:

  • 40 dag musli czekoladowego OBST
  • 200 ml naturalnego napoju sojowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 4 drobno pokrojone truskawki

Sposób przygotowania:

Wsyp musli do miseczki przystosowanej do użycia w kuchence mikrofalowej. Wlej napój sojowy i wymieszaj całość. Miseczkę z  zawartością umieść w kuchence mikrofalowej – uruchom urządzenie na 2,5 minuty, moc mikrofal – 900 W. Następnie całość zamieszaj i ponownie zagotuj w mikrofalówce przez 30 sekund, aż napój sojowy zostanie całkowicie wchłonięty, a płatki owsiane zmiękną.

Alternatywnie, całość można także przygotować w rondlu na gazie, cały czas mieszając potrawę.

Na końcu dodać cukru pudru i zamieszać. Na wierzchu układamy truskawki.