Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika. Przeglądając naszą stronę wyrażasz zgodę na ich używanie. Więcej »
zamknij

Strona główna | Kontakt

  Wydrukuj tę stronę

Mielone z płatkami kukurydzianymi

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • wegetta
  • szczypta pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • szczypta cząbru
  • 1 jajko
  • garść bulki tartej
  • 1 szkl. płatków kukurydzianych OBST
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mięso mieszamy z przyprawami, bułką tarta i jajkiem, dodajemy 1/3 szkl. pokruszonych pawie na mączkę płatków kukurydzianych i dokładnie wyrabiamy. Formujemy Male podłużne kiełbasi i  panierujemy w reszcie pokruszonych płatków. Smażymy na gorącym tłuszczu, na  małym ogniu do nabrania ładnego brązowego koloru.