Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika. Przeglądając naszą stronę wyrażasz zgodę na ich używanie. Więcej »
zamknij

Strona główna | Kontakt

  Wydrukuj tę stronę

Kurczak po włosku z parmezanem  i  płatkami

Składniki:

  • 1 filiżanka płatków Bran flakes OBST
  • 1 łyżka maki
  • 2 łyżki sera parmezan
  • 2 łyżeczki przypraw włoskich
  • ¼ łyżeczki soli czosnkowej
  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • ¼ filiżanki chudego dressingu do sałatek

Sposób przygotowania:

Płatki wrzuć do woreczka i rozwałkuj wałkiem do ciasta, następnie wymieszaj z mąką i przyprawami. Umyj i  wysusz piersi . Zamocz w dressingu do sałatek i obtocz w mieszance płatków i przypraw. Ułóż piersi w rękaw do pieczenia i w naczyniu żaroodpornym wstaw do piekarnika na 30 minut, piecz w 180 C aż kurczak będzie miękki i soczysty. Podczas pieczenia nie obracaj i nie przykrywaj pokrywką.