Omlet z płatkami kukurydzianymi

Składniki:

Sposób przygotowania:

Drożdże z cukrem rozmieszać w kilku łyżkach mleka. Jajka, mąkę i resztę mleka dokładnie zmiksować, wlać rozpuszczone drożdże. Dodać płatki owsiane, siemię lniane, wymieszać. Zostawić w ciepłym miejscu na ok. 20 min. Cebulę drobno posiekać i dodać do ciasta, wsypać płatki kukurydziane i wszystko jeszcze raz pomieszać. Posolić do smaku. Olej rozgrzać na patelni i smażyć średniej grubości placki, zrumienić z obu stron. Plasterki sera żółtego pokroić w cienkie paski. Usmażony, gorący placek położyć na talerzu i przekroić mniej więcej w połowie, aby jedna część była trochę większa. Nałożyć na nią ser, posypać bazylią i przykryć drugą częścią. Na wierzchu ułożyć kilka pasków sera, posypać bazylią. Smakuje sam lub z pomidorami w różnej postaci.